Frågor och svar

Här har vi sammanställt frågor och svar om ML12h! Läs den här informationen innan du anmäler dig! Har du fler frågor får du gärna kontakta oss eller lägga in en fråga på vårt forum.

Vi förbehåller oss rätten att fortlöpande ändra den här informationen. Dock hoppas vi på att inget ska ändras till det sämre!

Fråga Svar
Vad kostar det? Ju tidigare ni anmäler er, desto billigare är det.
31/3 till 25/6 300 SEK för soloåkare, 900 SEK för lag med 3 personer
26/6 till 10/8 500 SEK för soloåkare, 1500 SEK för lag med 3 personer
11/8 till 13/8 700 SEK för soloåkare, 2100 SEK för lag med 3 personer
19/8 Pris som 11-13/8. Anmälan på plats mellan kl 07:00 och 08:00
Vi kan tyvärr inte betala tillbaka anmälningsavgiften vid eventuell skada eller sjukdom. Vill du försäkra dig mot sådant rekommenderar vi Startklar.
Vad ingår i startavgiften? I startavgiften ingår förstås rätten att delta i loppet, umgås med andra cyklister i start/målområdet och möjligheten att cykla så mycket stig man bara orkar under 12 timmar. Man deltar även i utlottningen av priser. Tillgång till dusch och WC ingår också. Mat och dryck ingår ej.
Vem får vara med? Alla som är 17 år eller äldre är välkomna. Ungdomslag med myndig ledare är också välkomna!
Hur hittar jag till tävlingen? Se under tävlingsområdet.
Behöver jag licens? Nej.
Behöver jag vara med i en cykelklubb? Nej.
Hur dags börjar det? Registrering och uthämtning av nummerlappar sker mellan kl 07:00 och 08:15. Obligatorisk samling för info och regler sker kl 08:30 vid tidtagningsboden.
Hur fungerar tidtagningen? Vårt tidtagningssystem baseras på manuell avprickning. Det medför att det är mycket viktigt att din nummerlapp sitter väl synligt och är hyggligt ren. Den aktuella ställningen finns alltid tillgänglig via en skärm i sekretariatet, samt via WiFi på tävlingsområdet. Detaljer om detta finns vid sekretariatet. Under loppets gång kommer också denna hemsida kontinuerligt att uppdateras så att vänner och familjer kan följa loppet i "rätt så nära realtid". Våra speakers ser förstås hela tiden till att upplysa cyklisterna om ställningen.
Var parkerar man bilen? En stor parkering finns precis intill tävlingscentret. Inga långa sträckor att bära saker alltså! Se vidare under tävlingscentret.
Finns mat och dryck att köpa nånstans? Ja, det finns ett café som serverar kaffe och fikabröd under dagen. Vi jobbar på att förlänga öppettiderna.
Kan man vinna nåt? Våra snälla sponsorer brukar se till att det finns finfina priser som lottas ut bland samtliga deltagare.
Kan man byta klass på ett anmält lag? Byta namn på laget? Byta deltagare? Det mesta går att ordna. Kontakta oss bara.
När går solen ner? Kan man klara sig utan belysning? Solen går ner sisådär kl. 20:20, vilket gör att lampa är rekommenderat från ca kl 20:00.
Vad gör man när ens lagkamrater cyklar? Sitter och sörplar kaffe och sportdryck, förmodligen. För lag kan vi rekommendera att man tar med ett partytält och några brassestolar där man kan sitta och ta igen sig och ljuga litegrann om den senaste stinten på banan.
Hur bra måste man vara på MTB för att kunna vara med? Vår bana bjuder på många små men få stora svårigheter. Även en ovan MTB-åkare kan ta sig runt utan att behöva kliva av cykeln. Siktar man på att åka fort är smidighet över rötter och stenar en bra egenskap att ha! Läs mer om banan här.