Intervju med banchefen

Bilder
Banchefen cyklar ibland också

Vi träffade Mera Lera MTBs banchef Anders Åberg ute i Vidingsjöskogen, där han var ute på en av sina många rundor, utrustad med spade, slägga och motorsåg.

Anders känner till varenda sten, rot, stig och kotte i hela skogen, så vi passade på att mjölka honom på insiderinformation om banan som kan komma alla cyklister i ML12h till godo.

Kan du berätta lite om banans karaktär?

– Den ordinarie banan består nästan uteslutande av svängig, stökig och småtrixig singletrack. Banan ligger i ett platt område, där inga långa backar finns. Men givetvis har vi sett till att lägga in några kortare brytbackar i bansträckningen.

– För ML12h har vi förlängt banan bort till Vidingsjö motionscentrum. Förlängningen består delvis av grusat motionsspår och även en snutt asfalt.

Om man jämför med en långloppsbana, t.ex., vad är den största skillnaden?

– Den mest uppenbara skillnaden är förstås andelen stigcykling. Bansträckningen är inte helt spikad än, men vi räknar med att varvet blir ungefär 7 km långt, varav 6 km går på små stigar. En annan trevlig skillnad är att banan är väldigt välpreparerad, så att det inte ska vara någon risk för navdjup gyttja ens om vädret spelar oss ett spratt.

Vad tror du blir den största utmaningen för cyklisterna under ML12h?

– Banans intensitet! Väl inne på den ordinarie banan finns bara 3-4 ställen där man kan slappna av ordentligt och kanske sträcka lite på ryggen. Resten av vägen bör man ha båda händerna på styret och hålla koncentrationen uppe.

Vadå, kraschar man annars?

– Haha, nej, det är ingen större risk! Banan är snäll på det sättet. Faran med förlorad koncentration ligger mer i att man tappar väldigt mycket fart om man inte hela tiden väljer sitt spår med omsorg.

Hur ska man välja spår?

– För soloåkare är det kanske allra viktigast att hitta ett mjukt spår med så få gupp som möjligt för att spara kroppen.

– Lagcyklister som har väldigt mycket kraft i benen och vill åka riktigt fort ska vara noggranna med att inte satsa för hårt in i kurvorna. Risken är överhängande att man missar spåret, hamnar utanför och sen måste accelerera från nära stillastående.

Mjuk och fin är det som gäller alltså?

– Absolut, det är inte alls säkert att det går fortare bara för att man trampar hårdare...

Har du några bra tips om hur man ställer in sin hoj för ML12h?

– Ja, däcken är viktiga. Stor luftkammare och lågt däckstryck ger bra grepp och komfort. Även dämpare kan ställas in för att vara så aktiva som möjligt för att spara kroppen. Generellt sett, om man kan välja mellan låg vikt och komfort - välj komfort!