Intervju med en maximalt rutinerad ML12h-deltagare

Bilder
Stefan Jansson

Nu är det knappt en månad kvar till start! Vi passade på att ställa några frågor till Stefan Jansson som har maximal ML12h-rutin då han stått på startlinjen i samtliga upplagor, och han är dessutom anmäld till årets lopp.

Årets ML12h är knappt en månad bort. Hur känns formen?
Formen är okej men kanske inte perfekt. Men det har den ju inte varit något av de tidigare åren heller.

Du har deltagit i samtliga upplagor av ML12h och är anmäld till årets lopp. Vad är det som fått dig att komma tillbaka?
En superb stämning, bana och tävlingsform. Att kunna cykla efter sin egen förmåga men ändå se och tävla tillsammans med riktiga cyklister som kan sin sak. Själv tränar jag kampsport och har cyklingen som komplement till den träningen.

Du har två fjärdeplatser som bästa resultat i soloklassen, varav den ena var förra året. Vad är årets målsättning?
Drömmen skulle vara att få stiga upp på pallen men jag tävlar mot mig själv egentligen. Jag vill förbättra mitt resultat varje start. Kanske hinna slutföra ytterligare varv inom maxtiden.

Vad är det sämsta respektive bästa minnet du har från ML12h?
Det bästa har varit att känna sina gränser flyttas fram. Mental tålighet och fysisk förmåga. Det sämsta har varit de två år då cykeln havererat och jag tvingats bryta loppet.

Vad är ditt bästa tips till någon som ska köra soloklassen för första gången i ML12h?
Träna några långa pass så kroppen får vänja sig vid den typen av belastning. Inte nödvändigtvis hårda pass men långa. Skynda långsamt under loppet. Njut av cyklingen och banan så länge det går, sedan är det bara att fortsätta ändå.

Hur tror du årets tävling blir?
Det ser ut att bli som förra året. En torr och snabb bana. Eftersom jag är så j...a envis så kanske jag får kliva upp på pallen.

Vi tackar Stefan för att vi fick ta några värdefulla minuter från uppladdningen och önskar honom stort lycka till!