Intryck från lördagen

Anonymous

Först vill jag tacka arrangörerna! Kalaskul och toppenarrat !

Var lite sen hemifrån i vanlig ordning och ramlade in och kände mig oförberedd men hann fylla 3 flaskor mm. Nervös tydligen med 90 i puls vid start :) Kalas med tält, alla andra verkade så proffsigt förberedda med massor av flaskor o välordnade boxar.

Höll på att missa starten då jag missuppfattade instruktionerna var den var. Checka hjulen 20 sekunder innan start, sitter fram OK? Ja , bak? Nej! Skruva åt - då kör vi!

Redan första biten in i skogen insåg jag att det kommer bli geggigt, tur jag hade skapliga däck (Rampage fram, Racing Ralp bak). Tack Dick för dem! Åkte med i ledet och försökte hålla koll på pulsen så att den höll sig under 150, men det gick inget vidare första tiden. Sansade mig lite grand och jämnade till insatsen.

Att ha åkt den vanliga banan innan var iofs bra, men jag lurades några gånger också och höll på att köra in i avspärrningarna mer än en gång. På tredje varvet förstod jag var jag var någonstans där man mötte originalbanans början..

Körde på principen att stanna kort varje gång, äta något, sträcka på ryggen, stoppa på en dricka/gel om det behövdes.

På något sätt passerade jag 6 och 5 plats, tiden och varven gick fort förbi fram till ett snåret. Då hade jag tänkt ringa in en pizza, men kände efter lite mer. Någon banan extra så gick det bra. Efter speakern ropade ut att jag låg 3:a så kan man ju inte pausa mer än nödvändigt !

Fick ont i huvudet och trodde något varv att det kanske var vätskebrist. Men jag insåg att jag inte druckit något kaffe på hela dagen, raskt avhjälptes det hela med en espresso och senare dubbel!

Efter att ha kört två-tre varv med konstanta överkuggningar och spökväxlingar var jag illa tvungen att spola av hojen. Det lättade säkert cykeln tre kilo att bara spola av vevparti och kasetten.. Tack Offe för hjälpen i tvätten. På med lite mer olja och köra - som ny (nåja). Det höll sig hyfsat resten av turen också.

Stämningen i varvningsområdet var på topp hela tiden och en eloge åt de som var i skogen och hejade på. Speaker vid varvningen var kalas.

Jag insåg att 2:an var för långt framme och satsade på att hålla utan längre stopp hela tiden. Det blev några minuter extra vid 7-tiden då jag fick på lampan - Tack Dag! Där någonstans blev jag dessutom varvad av tvåan så alla chanser försvann :) På slutet kom pulsen inet över 130, autopilot eller beter sig kroppen så?

Vid 8-snåret började jag märka att jag var trött i huvudet. Jag vurpade en gång lite okontrollerat och onödigt ut till höger i mörkret mellan två granar, Så då bestämde jag att det fick bli sista med risk för att tappa en placering på att hoppa sista varvet. Rullade in närmare 20:40 i mål och yrade runt där lagom seg i bollen innan prisutdelningen. Att få stå på pallen var kul, hade jag inte trott på morgonen.

Förutom andra cyklister och lera såg jag kopparorm, geting på insidan av cykelglasögonen, dovhjort, svampplockare, härliga gröna skalbaggar, svamp, räv o mördarsniglar. Något bet mig också i knävecken flera gånger, bor det något i leran ?

Hemma tog det nog två timmar på söndagen att tömma hojen/skorna/hjälmen på gegga. Den f.d. nya cykel är nu invigd ordentligt.

Tack för en kul lördag!