pitstop efter 4 resp 8 timmar

Anonymous

Hej på er tävlingsledningen.
Då det rör sig om motionärsnivå på tävlingen tycker jag att man borde kunna lägga in tvingade pitstop efter 4 resp 8 timmar om ca 30 minuter.
Detta för att inte bränna slut på deltagarna om det skulle bli en riktig kamp om guldet.

fundera på det.

Mvh ebbeilöt kör i Strängnäsck ren amatör och motionär.

dag
Hej hej! Att lägga in

Hej hej!

Att lägga in tvingande pitstops är nog inget vi har planer på att göra. Blir man väldigt trött kan man ju stanna och vila. I själva verket gör de allra flesta soloåkare det en eller ett par gånger på 12 timmar. Det är bara de allra bästa som orkar hoja oavbrutet.

Med lite framåtblickande självkritik kan jag också gissa mig till att nåt sånt skulle kunna orsaka en organisatorisk härdsmälta, och det vill vi ju inte vara med om! :)

/Dag

dag
P.S. Nu har jag fixat så att

P.S. Nu har jag fixat så att man kan skriva svar även som icke inloggad. Ber om ursäkt för den missen.

/Dag

Anonymous
Det är lugnt

Det är lugnt för min del, har inga som helst planer på att köra solo.

Men jag tror att det skulle kunna vara ganska skoj för de som deltar i solo klassen att avslappnat kunna mingla, äta och vila under dessa perioder.

Så fundera på det till nästa tävling.
/Ebbe

Dick
Jag antar att du redan

Jag antar att du redan förstår hur det funkar, men jag utvecklar Dags svar lite i alla fall. Det kanske finns någon annan som undrar:

  • En deltagare i soloklass får mingla, äta och vila hur mycket han eller hon vill när som helst under hela loppet. Många i soloklass cyklar långt ifrån hela tiden, antingen för att de inte orkar köra tolv timmar non-stop eller för att de helt enkelt tycker det är trevligare att ta det lite lugnare.
  • Vill man däremot tävla om äran att ha hunnit längst under de tolv timmarna får man nog räkna med att åka mer eller mindre non-stop. Det beror ju givetvis på konkurrensen, men det kommer nog minst en åkare vars stillastående minuter kommer att kunna räknas på två händers fingrar. ;)