Rapport, Mera Lera 12-timmars 2012

Bilder
Peter Lundgren vann soloklassen 2012 med!
Niklas Olsson (Träsktrollen) tar sig an en stenig backe
Kalle Abrahamsson (H Solo) höll humöret uppe hela loppet

Den tredje upplagan av Mera Lera 12-timmars såg ut att bli en snustorr upplevelse. Skogen dammade och solen sken, åtminstone på SMHI:s kartor. Nu blev det inte riktigt så. Klockan sju på lördagmorgonen föll de första regndropparna och började blöta upp spåret till lagom 12-timmarskonsistens.

Som tur var blev det aldrig särskilt mycket regn, så vi slapp gegga. Däremot såg periodiska duggregn till att hålla alla rötter riktigt hala.

Årets upplaga blev den tätaste i loppets historia. I soloklassen öppnade Peter Nilsson, Kalle Abrahamsson och Mattias Björklund i mycket hårt tempo. Efter drygt tre timmar var de tre i totalledning i loppet - snabbare än alla lag! I bakgrunden tuffade Peter Lundgren, de föregående årens segrare, på i ett lite lugnare men extremt jämnt tempo. Fem timmar in i loppet var Lundgren nära 16 minuter efter täten, där Kalle och Peter Nilsson jagade varann och bytte placering flera gånger. Lundgren började nu långsamt ta in på täten, och först vid passering kl 20 hade han tagit ledningen och kunde på de två sista varven säkra sin tredje, och, om vi får tro honom själv, sista seger i Mera Lera 12-timmars. Vi tackar för underhållningen!

Tremannaklassen var också tätare än tidigare år. Redan vid första passering hade Träsktrollen och Tobbe och färskingarna ryckt till sig en ledning, som de sen behöll hela loppet. De två lagen bytte placering sex gånger under loppet, och under de första elva timmarna var avståndet aldrig större än sex minuter! Bakom ledarlagen lurade våra vänner från Danmark i Faktori Kick Ass, aldrig längre än en punka efter tätduon. Till slut var det hemmalaget Träsktrollen som slutade på topp.

Som vanligt var stämningen på topp hela loppet både på banan och i depån. 12-timmarsracing är helt enkelt hur kul som helst! Vi ses igen nästa år!