Rapport, Mera Lera 12-timmars 2013

Bilder
Stämningen i depåområdet var trivsam som vanligt.
Kalle Axelsson, Mjölbysprättarna. Snabbast av alla idag.
Carina Nygren, Strängnäs CK Dam
Clara Brown, Mera Lera-juniorerna
Maria Clementz, D solo
Peter Nilsson, H solo
Sekretariatet hade fullt upp hela dagen.
Café och cyklister. En bra kombination!

För första gången i loppets historia fick vi en helt snustorrt lopp! Banan dammade. Solen lyste på cyklisterna nästan hela loppet!

Rekorden föll som käglor denna vacka augustidag. Vi hade fler deltagare än förr, med totalt 90 cyklister som körde ett eller flera varv. Den torra banan gjorde loppet snabbare än nånsin. Kalle Axelsson satte ett krossande snabbt nytt varvrekord på 20:38. Peter Nilsson körde ensam 27 varv, vilket var fler än någon mäktat med förr.

Nåt som gladde arrangörsstaben lite extra var att vi för första gången hade med damsolo och dam/3-lag i loppet!

I Mixed/3 tog Mjölbysprättarna inte helt oväntat ledningen direkt. Denna ledning behöll de sedan hela vägen till mål. Enda laget som kom i närheten var Vildsvinen, som drog fördel av ett haveri för sprättarna och de två tätlagen var inom tre minuter från varann ungefär halvvägs in i loppet! Sprättarna kom dock snabbt upp i fart igen och kunde dryga ut ledningen tills klockan passerade 21, då de hunnit med hela 31 varv! Vildsvinen kom tvåa, och på tredje plats kom Stockholm Multisport.

I Damer/3-klassen hade vi två lag som gjorde upp om pokalerna. Strängnäslaget hade en liten men inte överväldigande ledning hela dagen fram till kl 20, då Göteborgarna slutade cykla. I slutänden vann Strängnäs med två varv till godo.

I damsoloklassen såg det ut att kunna bli en riktig fight mellan Elna Dahlstrand och Maria Clementz, men tävlingen kom av sig alldeles för fort när Elna kraschade sönder sin cykel redan innan klockan slagit 12. Maria var sen i ohotad ledning framför Lisa Norell, som förutom att cykla dessutom hade arrangörssysslor att ta hand om.

I herrsoloklassen var det Peter Nilsson som dominerade. Under loppets tre första timmar höll Peter och Tobias Andersson mer eller mindre jämnt tempo, men när det började gå mot mellisdags kunde inte Tobias längre hänga med Peter. När en normal arbetsdag gått hade avståndets stabiliserats runt ett varv. På pallens tredje steg hamnade till slut Joel Birath efter en lång duell med Stefan Jansson.

I sexmannaklassen var de snabba Mera Lera-juniorerna mycket nöjda med att ha klått Dirt Diggers 2. De båda lagen körde lika många varv, och till slut var det bara tio minuter dem emellan!

Vi i arrangörsstaben vill tacka alla deltagare för en trevlig dag! Hoppas ni, och alla era kompisar, kommer tillbaka nästa år, då vi firar femårsjubileum!